пʼятниця, 16 грудня 2022 р.

Голодомор

 

Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-1933 років. Цього року ми вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України. Через дев’ять десятиліть після Голодомору-геноциду проти українців знову застосовують геноцидні практики.
У нинішній війні росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932–1933 років – знищення української ідентичності та української нації. І тоді, і нині росія намагається зламати волю українців до спротиву, кидає проти нас весь свій терористичний арсенал. Сталін у XX столітті та путін у XXI зробили вибір на користь геноцидів, бо інші методи упокорення українського народу не спрацювали.
Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.
Напередодні пам’ятної дати у школі відбулась година пам'яті і скорботи «Запалюємо свічку пам'яті». Учні 6,8,10 класів, учасники хореографічного та вокального гуртків ( керівники Вінокурова Р.В., Москалик Р.А.) підготували змістовний захід.
Звертаючись до учнів школи, організатор заходу- класний керівник 8 класу Букса М.Р., наголосила, що наше сьогодення вчить: щоб слугувати запобіжником проти повторення трагедій і злочинів минулого, наша пам’ять має бути живою і чесною, а в ставленні до тих, хто вчиняє злочини проти людства, не повинно бути подвійних підходів.
Завершився захід хвилиною мовчання.





Немає коментарів:

Дописати коментар