понеділок, 27 листопада 2023 р.

"Запалюємо пам'яті свічу"

 Пам’ять людей про голодомор тривалий час каралась смертю. Страшне приневолене мовчання...Довго чекали, але дочекались, коли ожила, проснулась людська пам'ять і заговорили вуста тисяч, мільйонів свідків трагедії, віддаленої від нас десятиліттями.

З нагоди відзначення пам'ятної дати для українського народу у школі відбулась імпреза-реквієм вшанування пам'яті безневинно померлих українців у 1932-1933 роках "Запалюємо пам'яті свічу". Учні 8 класу (класний керівник Галина Дилян ) озвучили спогади очевидців голодоморів, архівні матеріали того часу, які тривалий період не оприлюднювались та підготували виступ з даної тематики. "Хронометр незабутнього" торкнувся душі кожного. Вшановуючи тих, хто загинув у страшні часи Голодомору, були представлені інсценізації, поезії та пісні про життя, про країну, про минуле, сьогодення і майбутнє. Учні вразили присутніх художнім читанням. Не залишилося байдужих у залі, коли звучали виступи у виконанні учнів 8, 6 та 5 класів, які присутні слухали, затамувавши подих.
Школярі вшанували пам’ять жертв Голодоморів хвилиною мовчання. Організатор дійства Дилян Г.Л. закликала всіх долучитися до акції – «Запали свічку» (26 листопада потрібно запалити вогник у вікні), ушанувавши таким чином пам’ять мільйонів українців, яких було вбито голодом в Україні. Мовчазним висновком, що ятрив душі і пломенів у очах учасників історичних уроків яскріло: "Хай не повторяться ніколи жахіття Голодоморів!". Ми існуємо, бо пам’ятаємо. Пам’ятаємо про Голодомор…








Немає коментарів:

Дописати коментар