середа, 9 червня 2021 р.

Екскурсія Дрогобиччиною

 Продовжується робота пришкільного табору відпочинку "Мандрівник".Сьогодні вихованці ІІІ і ІV загонів під керівництвом вихователів табору Букси М.Р. та Буцик О.Р. побували на захоплюючій екскурсії Дрогобиччиною.
Розпочалась пізнавальна подорож з відвідування церкви у с.Грушів Дрогобицького району. У цьому селі навесні 1987 р.  у старенькій каплиці Пресвятої Трійці з'явилась Пречиста Діва Марія.На святе місце цілодобово прибували паломники, які чітко бачили видіння Матері Божої.Діти дізнались про долю цієї місцини і тої події, яка мала місце.
Наступна зупинка - Державний краєзнавчий музей “Дрогобиччина”, який має за плечами півстолітню історію. Це установа із унікальним фондом, який налічує понад 50 тисяч експонатів. Це не просто музей, а цілий комплекс, який включає 6 відділів,кожен з яких оберігає цінні знахідки від доби палеоліту до наших днів. Тут і знаряддя праці, і інтелектуальна творчість, і скульптури, і будівлі.Тож юні екскурсанти дізналися тут про  історію Дрогобицького краю, таємниці багатства графа Лянцкоронського та оцінили його скарби, побачили унікальний стінопис Бруно Шульца, отримали цікаву та пізнавальну інформацію про діяльність ОУН-УПА та побачили оригінальний прапор організації.
Духовно збагачені та сповнені приємних вражень від можливості доторкнутися до прекрасного з вдячністю вони залишали приміщення музею.
У Дрогобицькій ратуші побували у підземеллях, у галереї ваг, а також ознайомилися з містом з оглядового майданчика Вежі Ратуші.
Далі оглянули архітектуру та ознайомились з історією костелу Святого Апостола Вартоломея - однією з найстаріших зі збережених споруд Дрогобича.Він входить до переліку 15 містичних та таємничих храмів України.
Не менш інформативною була й піша прогулянка Дрогобичем, під час якої вихованці табору оглянули ще  багато інших пам'яток архітектури та скульптури. 
Надзвичайно цікавою виявилась екскурсія Дрогобицькою солеварнею. Це одне з найстаріших підприємств Східної Європи, що нині діє.Учням показали, як видобувають сіль за незмінною упродовж тисячоліть технологією, що діє з ХІІІ століття. Під час прогулянки побачили, як облаштована шахта для видобування солі, побували у дерев’яному розсолозбірнику, побачили, як кристалізується сіль.
Завдяки поїздці ми здійснили подорож крізь час до стародавніх витоків Дрогобиччини. Додому усі поверталися в піднесеному настрої, сповнені нових вражень, радісні та щасливі.

















Немає коментарів:

Дописати коментар