середа, 21 лютого 2024 р.

Небесна Сотня

 Сьогодні, в умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну згадуємо ті доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність. У десяті роковини розстрілу Небесної Сотні вшанували патріотизм і мужність українців, які стали на захист прав і свободи національних інтересів українського народу учні 10 класу ( кл. керівник Володимир Яворський ). Десятикласники підготували та провели загальношкільний захід "У нашій пам’яті вони назавжди залишились". Учні пригадали події, які відбувалися в країні у 2014 році, розповіли про героїзм та боротьбу українського народу за європейські цінності, свободу і прагнення до демократії у нашій країні. Звучали пронизливо й оригінально поетичні рядки про Героїв Небесної сотні у виконанні десятикласників.

Під керівництвом вчителя музичного мистецтва Roman десятикласниці, музичний керівник Москалик Р.А, шкільний психолог Diana Dziuban виконали кілька вокальних номерів.
Жодна пісня, жодне виконання, навіть не дуже майстерне, але так зворушливо старанне, не залишало байдужим нікого в залі.
Хвилиною мовчання вшанували присутні пам'ять Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які брали та беруть участь у війні на сході нашої держави.
Не залишились осторонь й учні початкових класів. Розпочали перший урок виконанням Державного Гімну України та хвилиною мовчання у 2 класі ( кл.керівник Руслана Вінокурова ). Цікавою та змістовною була година спілкування на тему "Зростаймо патріотами". Руслана Володимирівна розповіла дітям про подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, підготувала пізнавальну відеопрезентацію.
У 3 класі пройшла виховна година "Небесна сотня". Класний керівник Христина Вінокурова розповіла багато цікавих фактів про подвиг Героїв Небесної Сотні, пояснила, в чому саме був подвиг Героїв, за що вони боролися, чому ми їх називаємо героями, що покладено в сенс понять “героїзм”, "патріотизм".Учні переглянули фільм «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила».
На ранковій зустрічі учні 4 класу (кл.керівник Хитра І.Я.) хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, дізналися про події 2013-2014 років, переглянули відеоролик "Сторожа Гідності", прослухали пісню-реквієм "Пливе кача", відвідали онлайн- музей Революції Гідності.
Цікаво пройшов урок - дослідження “Нові часи, нові герої! Обличчя майдану. Ті, хто наблизив світанок" і у 9 класі.Учні згадали та вшанували сміливість, жертовність та патріотизм Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за майбутнє України. Під керівництвом класного керівника Мар'яна Букса учні дослідили історію розвитку тих трагічних подій, обговорили презентацію про героїзм майданівців, хвилиною мовчання та вогниками запалених свічок в скорботі схилити низько голови перед пам'яттю людей, яких було вбито у мирний час.
Учні 2, 3, 5, 7, 9 класів доєдналися до загальношкільної тихої акції «Янголи пам’яті». Діти прикрасили кущі та ялинки паперовими янголами на знак пам’яті про Героїв Небесної Сотні.
Ми закликаємо всіх сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі!










Немає коментарів:

Дописати коментар