вівторок, 4 жовтня 2022 р.

ДЕНЬ ЗНАНЬ

 Відчуття, які виникають першого вересня, не можливо порівняти ні з якими іншими відчуттями з нашого дитинства. День знань завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей.
Повноцінного свята Першого дзвоника, яке ми проводили попередні роки, цього року, року війни, не було. Але, все-таки, ми урочисто зустріли першачків, учнів 2 - 4 класів, одинадцятикласників — для них перший дзвоник пролунав наживо.Свято відбулось на спортивному
майданчику школи. Присутні вшанували світлу пам’ять загиблих героїв, учні висловили повагу до Збройних сил України й усіх причетних до справи захисту. Директор школи Балич І.М., голова ОТГ Павуцьо О.В. , настоятель храму с. Шегині отець Микола Малетич привітали учнів зі святом та поділились добрими надихаючими побажаннями. За традицією учень випускного класу Мандрик Микола та першокласниця Кварцяна Анна з дзвіночком у руках, пройшли по колу, запрошуючи всіх на перший урок.

Новий 2022/2023 навчальний рік розпочався в умовах війни, у часи, коли Україна вистояла у протистоянні з однією з найпотужніших армій світу, заплативши за це тисячами людських життів, втративши частину своєї території. Тому логічно було на першому уроці нового навчального року говорити про витоки незламності українського народу у російсько-українській війні, причетності до цього учнів і про наші спільні завдання на шляху наближення перемоги.Тож тема першого уроку була «Ми українці: честь і слава незламним!» Кожен учитель готував його за власним сценарієм, орієнтуючись на дітей свого класу, на їхні життєві історії. Для дітей вчителі створили у класах святковий антураж та особливі уроки.
Мета — налаштувати дітей на позитив, взаємопідтримку й емпатію. Вчителі намагались об’єднати й підбадьорити наших дітей цими уроками, показати, що де б вони не були, школа завжди чекає, а вчителі не забувають.
Цього ж дня ми провели з школярами День безпеки. Навчали учнів безпечного поводження в школі та організували навчальне тренування з евакуації до новообладнаного укриття.На випадок повітряної тривоги всі вчителі готують матеріали для проведення уроків в укритті.
Нехай цей навчальний рік стане роком великих починань, досягнення нових вершин, перемоги на фронтах знань та фронтах війни.





Немає коментарів:

Дописати коментар