пʼятницю, 22 березня 2024 р.

Вшанування пам'яті загиблих Захисників та Захисниць Яворівського району

 Два роки тому цього дня на Львівщині сталася одна з найбільших трагедій за час повномасштабної війни: окупанти випустили понад 30 ракет, зокрема і по нашій області. Частину з них ППО вдалося збити. Частина – влучили у Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Яворівщині.

Тоді загинули понад 50 військовослужбовців, більше ніж 300 отримали поранення.
Тож сьогодні під час урочистої лінійки у місці шани- Куточку Пам'яті, ми вшанували пам’ять загиблих Захисників та Захисниць з Яворівського району, з Шегинівської ТГ, пам'ять загиблих випускників школи та пам’ять загиблих на Яворівському полігоні. Один із зворушливих моментів - пісня у виконанні старшокласниць "Біля тополі". Не менш емоційною була й хвилина мовчання - учні вшанували пам'ять загиблих, запаливши свічки пам'яті, що стали символом вдячності всім захисникам за їхню мужність та героїзм, якими вони відзначились на передовій.
На завершення заходу прозвучала "Боже великий, єдиний, нам Україну храни"- українська національна молитва, духовний і церковний гімн України.
У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Безперечно, це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Однак це нагода для всього району разом зробити усе можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед.
Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям Яворівського району!







Немає коментарів:

Дописати коментар