середу, 27 березня 2024 р.

Атестація педагогічних працівників

 Атестація педагогічних працівників – це система заходів, спрямована на всебічне комплексне оцінювання їх педагогічної діяльності, за якою визначається відповідність працівника займаній посаді, рівень його кваліфікації та присвоюється кваліфікаційна категорія, педагогічне звання.

МОН тривалий час працювало над новим Положенням про атестацію педагогічних працівників, документ зареєстровано в Мін’юсті. У ньому осучаснили процедуру проведення засідання атестаційної комісії, визначили вимоги до роботи секретаря атестаційної комісії, скасували вимогу щодо присутності педагога на засіданні атестаційної комісії, збільшили автономію закладів освіти. Якщо раніше вищу кваліфікаційну категорію, як і відповідні звання, як-от «старший вчитель», «вчитель-методист», присвоювали лише атестаційні комісії ІІ і ІІІ рівнів, а комісії І рівня, тобто на рівні закладу освіти, могли тільки порушувати клопотання про присвоєння вищої кваліфікації чи педагогічного звання перед атестаційною комісією ІІ чи ІІІ рівня, то за новим Положенням таке рішення ухвалює атестаційна комісія на рівні закладу освіти.
Та нове Положення не змінило ключових речей: атестація є обо­в’я­зковою і її слід проходити раз на п’ять років.
Сьогодні у школі відбулося підсумкове засідання атестаційної комісії І рівня.Троє педагогів підтвердили свою майстерність, продемонструвавши педагогічну компетентність та професіоналізм. Атестаційна комісія в черговий раз пересвідчилася у високій професійній компетентності педагогічних працівників закладу, їхній здатності орієнтуватися в сучасних методичних інноваціях, вмінню використовувати інформаційно-комунікаційні технології в своїй роботі. За результатами атестації підтверджено вищу кваліфікацію трьом педагогічним працівникам: Кундис Г. І., Москалику Р.А., Вінокуровій Р.В.; звання "старший вчитель" підтверджено Москалику Р.А., присвоєно Вінокуровій Р.В.; атестовано на відповідність раніше встановлених найвищих тарифних розрядів керівників гуртків - Вінокурову Р.В., Москалика Р.А.; заступнику директора з НВР Кундис Г.І. присвоєно звання "вчитель-методист".
Підсумовуючи засідання, директор школи Балич І.М. зазначив, що дирекція зацікавлена у професійному зростанні педагогів закладу. Адже керувати колективом професіоналів значно цікавіше та ефективніше.







Немає коментарів:

Дописати коментар