пʼятницю, 22 березня 2024 р.

Борітеся-поборете! Вам Бог помагає!

 Сьогодні в рамках Шевченківського тижня учнями 8 класу ( кл.керівник Галина Дилян ) було проведено свято для учнів 5-11 класів "Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!"

Школярі декламували вірші, інсценізували уривки творів "Наймичка", " Розрита могила", співали пісні на вірші Кобзаря і ще раз дали змогу відчути присутність Тараса Григоровича Шевченка у серцях кожного з нас. Була тут і сучасна інтерпретація творів Кобзаря, адже у такий складний час не можна не згадати актуальність творчості поета, стояти осторонь подій, які відбуваються навколо нас і декларувати свою життєву позицію.
З нагоди вшанування пам’яті Тараса Григоровича учасники вокального гуртка ( кер. Roman Москалик Р.А.) подарували присутнім пісню " Відкриваю " Кобзар".
Шкільний бібліотекар Наталія Мусійовська підготувала книжкову викладку творів Т.Г.Шевченка " Свою Україну любіть..."
У дні потрясінь та війни Кобзар як ніколи актуальний. Сьогодні в його рядках знаходимо силу, віру і наснагу.





Протягом Шевченківського тижня з метою вшанування пам’яті, виховання любові та пошани до творчої спадщини поета, до рідної України, сприяння формуванню патріотизму та розвитку творчих здібностей у 2 класі ( класний керівник Руслана Вінокурова ) проведено ряд заходів: урок- презентація про життя Шевченка, вікторина "Що ми знаємо про Кобзаря",
складання прислівʼїв про Великого Кобзаря. Школярі дізналися більше цікавих фактів із біографії поета та краще зрозуміли його творчу спадщину.




Триває проведення заходів до 210-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка. З метою вшанування пам’яті, виховання любові та пошани до творчої спадщини поета, сприяння розвитку творчих здібностей учнів у школі пройшла виставка малюнків та художніх робіт учнів 5-7 класів (вчитель образотворчого мистецтва Наталя Степаняк ) " Ми тебе не забули, Тарасе"


Великий син незламної країни: 210 річниця від дня народження Тараса Шевченка. Сьогодні, 09 березня, ми вшановуємо пам'ять того, хто став символом боротьби за національну незалежність, права та гідність кожного українця.



Немає коментарів:

Дописати коментар