четвер, 19 жовтня 2023 р.

"Зродились ми великої години"

 Ми не повинні бути байдужими до минулого рідного краю. У цей складний для України час потрібно знаходити те, що єднає нас – різних, проте рівних громадян вільної держави. Виступ, присвячений історії Української повстанської армії (УПА) "Зродились ми великої години" провели учні 6, 7 та 10 класів ( організатори - кл. керівник 6 класу Наталія Мусійовська , педагог- організатор Стабрин М.Б.) Ведучі свята - десятикласниці провели історичний екскурс і розповіли про завзяту боротьбу українського народу проти гітлерівських і більшовицьких загарбників, про те, що 81 рік тому з бойових груп ОУН постала Українська Повстанська Армія. Про жертовну боротьбу кращих синів і дочок України в ім’я її незалежності вірші читали учні 6 та 7 класів. Учні також з великою надією висловлювали переконання, що Мир – це Добро, а Добро завжди перемагає, хоч і оскаженіле часом, але нице перед силою Правди, зло.

На заході прозвучали патріотичні пісні- марш українських націоналістів "Зродились ми великої години" та повстанська пісня " За Україну" (муз. керівник Москалик Р. А. Roman), а учасники Зразкового хореографічного колективу "Фламінго" ( керівник Руслана Вінокурова ) виконали композицію "Карпати" та флешмоб "Козацькому роду нема переводу".
Радісно, що наші учні ревно бережуть історичну пам'ять нашого народу і популяризують його традиції.
Багато цікавої інформації почерпнули учні, переглянувши книжкову виставку "УПА - це воля, або смерть", організовану шкільним бібліотекарем Мусійовською Н.І.)





Немає коментарів:

Дописати коментар