вівторок, 1 грудня 2020 р.

Тиждень української мови та літератури

 З 9 по 13 листопада в нашій школі проходив Тиждень української мови та літератури, приурочений до Дня української мови та писемності. Цього року програма предметного тижня була досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатий світ краси і принад рідної мови.Учні 1-11 класів разом з вчителями  брали участь у різних заходах. Діти  співали, відгадували кросворди, складали слова, декламували вірші, змагалися у квестах, відгадували ребуси, малювали стіннівки.
Розпочався тиждень участю у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності.Цього ж дня підвели підсумки першого етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів.
У вівторок учні 5-7 класів змагалися у конкурсі декламування віршів про рідну мову. 
 Протягом тижня на уроках української мови та літератури,на годинах класного керівника демонструвалися документальні фільми та презентації, присвячені Нестору-літописцю, історії української мови, Дню української писемності та мови. У шкільній бібліотеці було проведено виставку наукової , методичної та художньої літератури  «Першим до нас приходить слово».
У п'ятницю пройшов перший етап ХХІ конкурсу з української мови імені Петра Яцика, перед написанням якого учні дізналися про самого мецената та разом з учителями української мови та літератури провели інформаційний дайджест, в ході якого рекомендували, як зберегти рідну мову. 
Також сьогодні було підведено підсумки конкурсів на кращу стіннівку та декламування віршів про мову, нагороджено переможців та  активних учасників цих змагань.Яскраві учнівські стіннівки,присвячені рідній мові,і сьогодні милують око та вражають цікавим матеріалом .
В цілому Тиждень української мови пройшов насичено та цікаво. Усі учні школи дізналися багато нової інформації, прийняли участь у заходах, перевірили власні знання рідної мови, отримали багато позитивних та незабутніх емоцій.Вітаємо призерів та зичимо усім творчих успіхів та злетів! Шануймо рідне слово!

Немає коментарів:

Дописати коментар