понеділок, 7 грудня 2020 р.

Всесвітній День Української Хустки

 Запровадження Всесвітнього Дня Української Хустки на державному рівні викликано тим, що споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм .
Сьогодні, 7 грудня, свято Української Хустки, як збереження та відродження українських традицій, відбулось і у нашій школі. Мовою танцю та поезії школярі розповіли історію хустки, прикрашаючи нею свої виступи.
 Старшокласниці Стабрин М., Романович С., Букса Ю., Яворська В., Торба О. розповіли про красу і багатство українського національного оберегу -хустки. У представлених поезіях показали, яку роль відігравала і відіграє хустка в обрядах українського народу,  заохочували дівчат носити хустки,бо це природно і модно!
Знають про такий невід'ємний атрибут українського народу, як хустина, та й починають розуміти, що українська хустина - це символ нашоі нації і також нашої ідентифікації , й дівчатка 6 класу. У яскравих хустках вони декламували вірші про це незбагненне диво, що гріє душу, лікує рани, плекає віру й світлу надію.
Дівчатка-учасниці Зразкового хореографічного колективу "Фламінго" разом з його керівником Вінокуровою Р.В. підготували зворушливу, барвисту танцювальну композицію "Мамина хустка". Буяння розмаю хусток, краса танцю і молодості  у ній просто заворожує!
Отож, хустка і нині залишається оберегом жіночої вроди, захищає й прикрашає! І сьогодні наші дівчатка показали свою повагу до минулого, замилування красою барвів та життєстверджувальну ноту сучасної моди, у якій завжди буде місце народним орнаментам.

https://www.facebook.com/100033486368481/videos/471614437298098/

Немає коментарів:

Дописати коментар