понеділок, 7 грудня 2020 р.

Засідання, присвячене Дню Збройних сил України - "Поезія війни"

 3 грудня відбулося відкрите  засідання драматичного гуртка "Джерело", присвячене Дню Збройних сил України - "Поезія війни".
Радо зустріли учні учасників бойових дій у зоні АТО: голову ГО "Воїни АТО Мостищини" - Володимира Галика, його заступника - Андрія Буксу, колишніх учнів школи - Романа Кухаречка, Павла Гелеся, Юрія Дрозду, Петра Реваковича.
Зі вступним словом до присутніх звернулась керівник гуртка Дилян Г.Л., яка зазначила, що мета такого заходу - через поезію передати глибину переживань та силу волі наших захисників, продемонструвати їхню мужність та ідейність, а також нагадати, що переживають воїни, повернувшись з війни, показати , 
що їхня боротьба не закінчується й після того, як вони знімають військову форму... 
Більшість віршів, які прозвучали, - це поезія, написана самими військовими, волонтерами. Це їхні реальні емоції і відчуття. Це чергова можливість пом'янути тих, хто загинув. Це можливість сформулювати свої аргументи до слів "Завдяки тобі..."
Учасники гуртка Яворська В., Падяк К., Карандюк М., Кальницька С., Фученко С., Торба А., читаючи поезії , висловили щиру подяку захисникам за мирне небо над головою.
Тему безмежної жертовної материнської любові висвітлила у поезії  "Під вікном калину матуся саджала" Букса В., а інсценізація "Сину, іде війна", яку виконали Дилян Х. і Красінський А., показала силу материнської молитви.
Поезія Р.Давидовського "Мати солдата", яку прочитала лауреат ХХІ Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю "Сурми звитяг" Дилян Х.,  зворушила серця присутніх правдивим відображенням картин жорстокої дійсності, з якою зустрічається мати після загибелі сина.
Про те, як важко молодій дружині чекати чоловіка з війни, коли довго мовчить телефон і нема жодної вісточки, майстерно відобразили у сценці  "Не плач, кохана, я живий" Рій М.  і Дилян Х.
Не залишилась поза увагою тема листування, яку розкрили у поезіях Гливка А., Онищук О. й Танечник М. Адже, дуже часто саме цей клаптик паперу, оздоблений дитячим малюнком чи аплікацією, ставав цінним атрибутом-оберегом на війні.
Інсценізація поезії Г. Романюк "Він вижив" , яку представили Рій М., Пацан А., Танечник М., Красінська С., Турук Н. ще раз переконливо довела, що часто у найважчі хвилини рятує і повертає до життя віра в Бога і молитва мами.
Присутні мали можливість ознайомитися зі збіркою поезій Тарас М. "Повертайся живим", яку представила  сільський бібліотекар Гринишин Т.І.
Володимир Галик від імені присутніх  захисників подякував учням за зворушливі  рядки, які прозвучали і побажав творчих успіхів і натхнення у подальшій роботі.


Немає коментарів:

Дописати коментар