четвер, 13 січня 2022 р.

Тиждень права

 Школа покликана не тільки давати міцні знання, а й готувати молодь до суспільно активного життя, в якому правосвідомість є основою людського співіснування.Тому основним завданням виховного процесу в школі має бути правове виховання підростаючого покоління, формування правової культури майбутніх громадян нашої держави. Над цим і працюють у нашій школі, формуючи правову культуру дітей не тільки на уроках правознавства, а і в позакласній роботі.Одним із ефективних методів такої роботи є «Тиждень права у школі», який проводиться щорічно у грудні до Міжнародного дня захисту прав людини. Діти з великим задоволенням приймають у ньому участь.

Цьогоріч у 4 класі класний керівник Вінокурова Р.В. провела урок-гру "Абетка прав дитини", на якому діти обговорили права дітей, які запи­сані у Конституції, переглянули відеоролик, розіграли ситуації та зробили висновки.У 5 класі (класний керівник Безверхня С.В.) пройшов дистанційний урок «Мій улюблений світ без насильства», під час якого діти переглянули презентацію "Права дітей", науково-популярний фільм «Конвенція про права дитини», обговорили обов'язковість законів для всіх і кожного. Класний керівник 9 класу Буцик О.Р. провела
тренінг « Соціально-психологічні причини злочинної поведінки неповнолітніх», під час якого учні проаналізували дані їм ситуації та випадки, намагалися знайти шляхи їх розв'язання.
Соціальний педагог Степаняк Н.С.провела опитування серед дітей 6 і 8 класів «Права та обов’язки учнів у школі». Разом з соцпедагогом діти повторили свої права й обов'язки, переглянули відеопрезентацію та підсумували,що найкращий метод мирного розв’язання конфлікту - толерантність.






















Немає коментарів:

Дописати коментар