пʼятниця, 28 січня 2022 р.

День Соборності

 22 січня Україна відзначає День Соборності. Понад 100 років тому цей день став основою для подальшої самостійності й незалежності України. Соборність України – це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність.

День Злуки, як ніколи, актуальний і в наші дні. Адже знову над Україною нависла небезпека розбрату, знову проливається кров, знову ми відстоюємо право нашої держави на цілісність і незалежність.І подвиги героїв України ХХІ століття доводять, що за понад 100 років бажання українців жити в соборній незалежній Україні тільки укріпилося. Це бажання, яке тече по жилах нових поколінь українців, обов’язково допоможе їм вирости гідними громадянами своєї держави.
Саме тому ми повинні бути свідомими, бо саме в єдності дій і соборності душ можемо досягти величної мети – побудови вільної,
демократичної держави. Коли ми єдині – тоді ми сильні!
Аби розповісти про цю дату в нашій історії, у школі пройшов ряд заходів,на яких учні знайомились із цікавими фактами, історичними довідками та рідкісними фото.
Учні 5-7 класів під керівництвом вч.образотворчого мистецтва Шумило Н.Д. підготували виставку малюнків "Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна”.Протягом тижня у шкільній бібліотеці (бібліотекар Мусійовська Н.І) проходила книжкова виставка "Ми єдині-в цьому сила".
Учні 1 класу разом з кл.керівником Вінокуровою Х.П. обговорювали, що ж вони можуть зробити для своєї країни. Діти переглянули презентацію " Що для мене Україна" та виготовили стіннівку "Україна єдина".
У 4класі на уроці державності кл.керівник Вінокурова Р.В. провела для дітей екскурс у минуле, на якому ознайомила їх з ключовими датами та подіями, історичним контекстом та значенням Дня Соборності.
Учні виготовили буклет та листівку до дня Соборності, переглянули відеофільм.
Цікаво та насичено пройшла тематична виховна година «Велика злука – великі сподівання» й у 7 класі. Кл.керівник Букса М.Р. підготувала завдання на знання історії, тематичні кубики блума.Учні також виготовили газету"Україна єдина!" та підвели підсумки години, зазначивши, що впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.










Немає коментарів:

Дописати коментар