четвер, 13 січня 2022 р.

Навчальна евакуація у школі

 Навчальна евакуація у школі.

Сьогодні 10 грудня 2021 р. у школі спільно із ВОКТМС Шегинівської сільської ради,(методист Калита В. Б.), 26 ДПРЧ м. Мостиська, працівниками поліції, медичною службою проведено пожежно – профілактичне відпрацювання евакуації учнів та працівників із будівлі школи. В заході взяли участь учні 1- 11 класів, вчителі, технічні працівники, обслуговуючий персонал.
До участі в проведенні заходу було залучено керівний та командно-навчальний склад ЦЗ школи в особі начальника штабу, директора школи, Балича І. М., заступника начальника штабу - Кундис Г. І., педагогічних та технічних працівників школи, учнів 1 - 11 класів та обслуговуючий персонал.
Евакуація почалася о 12 годині 20 хвилин за сигналом «Увага! Всім». Діти покинули приміщення школи спокійно та організовано. Евакуйовані: 100 учнів, 18 вчителів, 9 чоловік технічних працівників та обслуговуючого персоналу. Школа вклалася у нормативний час для даного навчального заходу - евакуація тривала 1 хвилину. Учні всіх класів з класними керівниками, вчителі – предметники, обслуговуючий персонал вишикувалися на подвір’ї школи.
Продовжили відпрацювання працівники пожежно-рятувального підрозділу 26 ДПРЧ м. Мостиська у складі караулу 9 ДПРЗ Головного управління ДСНСУ у Львівській області: Чміль М. Б., Бернагевич А. Я., Онущак С. І. Було відпрацьовано гасіння пожежі в приміщенні кабінету інформатики та евакуйовано потерпілого ( учениця 11 кл. Яворська В.). Першу медичну допомогу потерпілому надали працівники медичної служби Маринчук О. В. та Фіта Г. Р.
Профілактичну бесіду з учнями провів начальник СВГ ВП Яворівського РВП ГУНП у Львівській області капітан поліції Козак В. М. Володимир Миронович наголосив учням, що при виникненні надзвичайної ситуації вони повинні чітко діяти за вказівками вчителя, бути свідомими і мати відчуття колективної та особистої безпеки, при цьому обов’язково дотримуватися правил безпечної поведінки. Школярам було наголошено про небезпеку використання піротехніки під час зимових святкувань.
На завершення учні школи оглянули пожежний автомобіль, оснащений пожежно- технічним обладнанням, автомобіль швидкої допомоги. Школярі дізналися багато нового та зробили напам’ять світлини із гостями даного заходу.













   
                                                                       

Немає коментарів:

Дописати коментар